Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Høstens lammegryte

Høstens lammegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 0,5 dl sorte oliven
  • 0,5 dl grønne oliven
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 0,5 dl sorte oliven
  • 0,5 dl grønne oliven
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 21:50:52