Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplepai med mandler og rosmarin

Eplepai med rosmarin og brunet smør

Ingredienser

porsjoner

Søt paideig

  • 125 g kaldt smør
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 stk. egg

Eplefyll

  • 6 stk. eple eller mer
  • 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 50 g smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du eplekakeelsker? Sjekk denne eplepaien med spennende smak av rosmarin, muskatt og brunet smør! En "voksen" eplepai som blir ekstra god med syrlige norske epler.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Søt paideig

  • 125 g kaldt smør
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts revet sitronskall
  • 1 stk. egg

Eplefyll

  • 6 stk. eple eller mer
  • 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 50 g smør

Slik gjør du

  1. Skjær smøret i terninger. Ha det i en bolle sammen med melet og bruk fingrene til å smuldre smør og mel sammen. Du kan også bruke hurtigmikser og kjøre smør og mel raskt sammen. Tilsett melis, vaniljesukker, litt revet sitronskall og egg og arbeid deigen raskt sammen. Tilsett litt mer mel om deigen er veldig klissete. Form deigen til en rund ball, pakk den i litt plastfolie og legg den kaldt i minst en time.
  2. Skrell eplene om nødvendig. Om skallet er tynt, kan det godt sitte på. Fjern kjernehuset og del eplene i båter. Ha eplebåtene i en skål og bland inn litt sitronsaft, sukker, revet muskat, kanel og hakket rosmarin. 
  3. Kjevle ut deigen og legg den i en paiform slik at deigen henger litt ut over kanten. Fordel eplebitene i formen og dryss over hakkede mandler. 
  4. Smelt smøret i en liten kjele og la det bli gyllenbrunt og duftende. Pass godt på så det ikke blir brent. Hell det brune smøret forsiktig over eplene. Dryss over litt ekstra sukker.
  5. Stek kaken lavt i ovnen på 180 °C i ca 40-45 minutter, til paien er gyllembrun.

Server paien varm eller lun, gjerne med en kule vaniljeis.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 20:16:01