Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Peppersaus

Peppersaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 0,25 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En fyldig saus med god smak av pepper. Laget slik ekte peppersaus skal være. Passer utmerket til biff, og alle stekte og grillede retter av storfe og svinekjøtt.

  

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper
  • 1 ts rosépepper
  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Knus rosé- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
  2. Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
  3. Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
  4. Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 18.04.2024 05:40:20