Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biffens lune rede

Entrecôte med soppstuing

Ingredienser

2  porsjoner

Potetreder:

  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 dl frityrolje eller maisolje

Soppsaus/-stuing:

  • 200 g aromasopp
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1,5 dl matfløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Entrecôte er en smakfull, mør og god biff. Her serverer vi den med en deilig soppstuing og friterte potetreder - en forførende rett til én som fortjener noe helt ekstra...

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

2  porsjoner

Potetreder:

  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 dl frityrolje eller maisolje

Soppsaus/-stuing:

  • 200 g aromasopp
  • 1 ss smør eller margarin
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. rød paprika
  • 1,5 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Riv mandelpotetene i tynne strimler. Tørk dem godt med tørkepapir. Varm opp olje i en panne til 180 °C. Dryss halvparten av potetstrimlene som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
  2. Friter noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Pass på så det ikke brenner seg.
  3. Gjør klar en dyp skål eller liknende og sett den opp-ned med litt tørkepapir over. Løft potetene forsiktig ut av oljen med en hullsleiv og legg over skålen slik at den former et rede. Dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.
  4. Skiv soppen. Del løken i båter. Skjær paprika og vårløk i strimler.
  5. Fres sopp og løk til den faller sammen og blir myk. Ha deretter i vårløk og til slutt paprika og fres videre et minutts tid. Hell i i fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper. Hold stuingen varm.
  6. Krydre biffene, og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff. Flytt biffene fra pannen over på en tallerken i 3-5 minutter for å hvile.
  7. Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og legg på tallerkenen. Fordel litt av stekefettet fra pannen over kjøttet. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2024 20:32:40