Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bruschetta

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk. tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene. 
  2. Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 
  3. Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering.
 
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 09:27:25