Grønnkålsalat med kokt egg

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En skikkelig grønn salat med grønnkål og brokkoli! Eggeplommen blir til en god dressing, fetaosten bidrar med salt smak og mandlene gir god crunch. Her får du rene smaker, kombinert med ingredienser som er bra for deg. God appetitt! 

Ingredienser

  • 100 g bulgur
  • 4 stk egg
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 100 g grønnkål
  • 100 g brokkoli
  • 2 ss olje
  • 40 g mandler
  • 30 g fetaost
  • ¼ stk sitron
  • smak til med litt salt og pepper
Vis næringsinnhold
Energi
606kcal
Fett
36.1g
Protein
29.8g
Karbohydrater
35.3g
Jern
5.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  2. Kok egg i 3-6 minutter, avhengig av hvor rennende du vil ha dem. De skal være bløtkokt. Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.

  1. Riv hvitløk på et lite rivjern, og finhakk sjalottløk.
  2. Vask og tørk grønnkål, og fjern grove stilker og bladnerver. Kutt brokkoli i små buketter.
  3. Varm olje i en stekepanne og fres løken i pannen, til den blir blank. Ha bulgur, brokkoli og grønnkål i pannen og stek videre til grønnkålen faller lett sammen. Vend inn nøtter. Smak til med salt og pepper.

Fordel salaten i serveringsboller sammen med egg. Smuldre fetaost med fingrene og dryss over. Avslutt med litt presset sitron.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.