Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pulled pork med coleslaw

Pulled pork med coleslaw

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg benfri svinenakke
  • 150 g sterk sennep
  • 80 g rub-a-dub (krydderblanding)

Coleslaw:

  • 1 stk. finstrimlet nykål, sommerkål
  • 3 stk. grovrevet gulrot
  • 2 stk. grovrevet grønt eple
  • Saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss sukker
  • 4 ss crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss majones
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 10 stk. hamburgerbrød
  • 3 dl bbq-saus
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pulled pork er tøff mat! For å få svinenakken god og saftig trenger den sin tid på grillen, men tiden er verdt å vente. Servert i godt burgerbrød med bbq-saus og coleslaw er pulled pork noe av det beste innen bbq.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner
  • ca. 2,5 kg benfri svinenakke
  • 150 g sterk sennep
  • 80 g rub-a-dub (krydderblanding)

Coleslaw:

  • 1 stk. finstrimlet nykål, sommerkål
  • 3 stk. grovrevet gulrot
  • 2 stk. grovrevet grønt eple
  • Saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss sukker
  • 4 ss crème fraîche lett, 18 %
  • 4 ss majones
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 10 stk. hamburgerbrød
  • 3 dl bbq-saus

Slik gjør du

  1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel krydderblanding rundt hele stykket.
  2. Legg svinenakken på indirekte varme (150 °C) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 °C, ca. fem timer.
Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden). Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Ha revne grønnsaker i en bolle. Tilsett sitronsaft, sukker, crème fraîche og majones. Rør sammen og smak til med salt og pepper.
  2. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet da kjøttet er varmt.
  1. Varm hamburgerbrød raskt på grillen.

Server pulled pork i burgerbrød med bbq-saus og coleslaw.

 

Digger du amerikansk bbq? Da bør du se på oppskriften på spareribs med kålsalat.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 16.04.2024 16:28:37