Strimlet biffkjøtt kan øke salget av norsk biff! - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Biffstrimler_1

Strimlet biffkjøtt kan øke salget av norsk biff!

Det svinger raskt i kjøttmarkedet!  I en situasjon med underskudd av storfe, hvor mye av underskuddet blir dekt opp av importert biffkjøtt, til relativt lave priser er det nå plutselig et solid overskudd av norsk biffkjøtt.  Strimlet biffkjøtt har stort potensiale som en motor i å selge biffkjøtt!

Det svinger raskt i kjøttmarkedet!  I en situasjon med underskudd av storfe, hvor mye av underskuddet blir dekt opp av importert biffkjøtt, til relativt lave priser er det nå plutselig et solid overskudd av norsk biffkjøtt.  Strimlet biffkjøtt har stort potensiale som en motor i å selge biffkjøtt!

Bra verdiskaping

Biffer og fileter har en bra profil hos forbruker i forhold til smak, kvalitet og som gjeste- og helgemiddager. Forbrukerne liker storfekjøtt!  Dette er et bra utgangspunkt for å selge mer norsk biffkjøtt! 

Situasjonen er også at det er underskudd av sorteringer til blant annet kjøttdeig og karbonadedeig, og derfor er det mye bra biffkjøtt som havner i kjøttkverna og blir til karbonadedeig.  Synd for biffen å havne i kjøttkverna vil kanskje mange si, men i praksis så er det ikke de edleste biffstykkene som havner her, men rundstek, flatbiff, bankekjøtt, og mesteparten av de nye biffstykkene som flat iron steak, nakkefilet, tri tip m.m. Men for kokker og kjøttfagfolk, så skjærer dette litt i hjertet med grunntanken om at potensialet i råvaren skal utnyttes på best mulig måte.  

Mye av dette biffråstoffet er meget godt egnet til strimlet biffkjøtt, og er en mye bedre utnyttelse av råvaren, da kjøttet fortsatt beholder status som biffkjøtt, og ikke blir «degradert» til kvernet og bearbeidet kjøtt.

Egnet kjøtt til strimlet biffkjøtt

En viktig forutsetning for biffstrimler er at kjøttet har akseptabel mørhet, og det mest nærliggende er å bruke stykkene som ligger litt nede på mørhetsskalaen, men allikevel mørt nok til å brukes som strimlet biffkjøtt.  Eksempler her er flatbiff, rundstek, de dårligste sorteringene av ytrefilet, og ikke minst alle de nye biffene som enda ikke har funnet veien til biffhylla.

Biffstrimler er allsidig

Biffstrimler kan erstatte kjøttdeig i de fleste moderne kjøttdeigretter, og kan bidra med å gi viktige retter innenfor Tex-mex, wok, gryter, pasta og pizza et positivt løft. Biffkjøtt er magert og rikt på jern, og med rikelig bruk av grønnsaker kan strimlet biffkjøtt tilfredsstille de som ønsker et sunt kosthold. 

Strimlet biffkjøtt i løs vekt

Det er veldig mange enpersonshusholdninger, og da er ofte 150 – 200 gram strimlet kjøtt nok. For de butikkene som har en manuell avdeling kan det derfor være lurt å selge strimlet biffkjøtt i løs vekt. Det blir fort noen skalker eller avskjær, som ikke egner seg til hele biffer, og det kan være god økonomi å bruke dette kjøttet til strimlet biffkjøtt.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.165, server:MP-PRD-WEB07 20.08.2018 12:20:53