Sameksponering lammekjøtt - Sameksponering - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Lammedisk

Sameksponering lammekjøtt

LAMMEKJØTT SELGER

De fleste kunder ønsker tips og idéer til middagsmåltidet, ikke minst i forbindelse med mat som ikke er hverdagskost. En enkel måte å hjelpe dem litt på vei, er å eksponere kjøttet sammen med relevante varer.

 

Hvordan kundene opplever handlesituasjonen betyr mye for salgsresultatene. Spesielt når folk skal handle til helg og høytid betyr det mye for de fleste å få inspirasjon, gode tips, se lekre varer, og se muligheter for gode løsninger til flere måltider.

Lammekjøtt er kultur, og er gangbar mat i alle religioner og på alle kontinenter. Lammekjøtt kan derfor lett kombineres med både eksotiske krydder, smaker fra middelhavslandene, og det tradisjonelle norske tilbehøret.

Det er i dag minst to typer lammespisere: De som foretrekker de klassiske norske rettene, og de som er mer opptatt av å eksperimentere - og begge gruppene skal tilfredsstilles.

Lammekjøtt har sosial status som sosial mat, og er ypperlig utgangspunkt for flere middager i påsken. Hovedtrekkene i spisevanene våre nå er forenkling og internasjonalisering. Den yngre, moderne lammeelskeren er opptatt av å bli inspirert til variasjon. Han er en god kunde, som ikke er særlig opptatt av pris.

Et godt tips kan være å lage en bugnende tilbehørsdisk til påskelammet, hvor det er lett å plukke varer som passer både til tradisjonelle og moderne, internasjonale retter. Det er viktig at kundene har et bra spekter å velge i. Alt fra halvfabrikata til frodige urter og eksotiske krydder hører med blant tilbehøret.

Forslag til sameksponering med lammekjøtt:

- Gode norske rotgrønnsaker som gulrot, persillerot, kålrot, purre og selleri

- Sopp, squash og aubergine

- Paprika i forskjellige farger

- Smakfulle klasetomater og cherrytomater

- Tomater i alle varianter

- Friske krydderurter

- God olivenolje

- Løk, småløk, vårløk og hvitløk

- Sitroner, lime og aprikoser

- Eksotiske krydder: ingefær, karri, chili, gurkemeie, koriander

- Balsamicoeddik, rød- og hvitvinseddik

- Soyasaus, tabasco, østerssaus

- Halvfabrikata som sauser, gryteretter, gratinerte poteter m.m.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.160, server:MP-PRD-WEB10 15.08.2018 20:52:37