skip navigation
matprat logo
Charlotte med ribbe

Charlottes ribbetips

Det er flere måter å steke ribbe på, og kokker har lært seg mange knep. Charlotte er født, oppvokst og har sin virksomhet midt i ”ribbeland”. Hun har flere gode tips å komme med.

Spekktykkelse

Et litt godt spekklag gir lettere sprø svor. Magre ribber og sprø svor er en dårlig kombinasjon. Veldig magre ribber egner seg best til å selges uten svor.

Sag beina helt over

Pass på at beina er knekt/saget helt over, så ribba kan skjæres opp både på tvers og på langs av beina.

Ruting av svor

Det beste er selvfølgelig at svoren er rutet parallelt med ribbeina. Da blir den lettere å skjære opp, og bitene blir penere. Pass på å skjære godt ned i spekklaget, så rutene spriker skikkelig når ribba blir dampet og stekt.

Steke på forhånd?

Ribba kan stekes tidlig på julaften eller dagen før. Skjær den i serveringsstykker etter at den er avkjølt. Legg ribbestykkene i langpanne sammen med medisterkaker, pølser, svisker og epler, og varm opp like før servering. 200 °C i ca. 30 minutter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.5.1.23, server:MP-PRD-WEB07 24.06.2017 19:20:01