Ny oppdelingsguide for reinsdyr - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Delebilde til Facebook - rein

Ny oppdelingsguide for reinsdyr

I fjor høst lanserte MatPrat oppdelingsguide for storfe, svin, kylling og kalkun. Nylig kom oppdelingsguiden for reinsdyr.

- Grunnen til at vi har kalt det oppdelingsguide er at det i tillegg til å være oppdelingsplansjer for de ulike kjøttslagene er det også en digital guide både for forbrukere og de som jobber i kjøttbransje, handel og undervisning, forklarer Bjørn Tore Teigen, egg- og kjøttfaglig ansvarlig i MatPrat.

Den nye oppdelingsplansjen for rein.

I oppdelingsguiden som ligger under MatNyttig på matprat.no kan man se bilder av alle de ulike stykningsdelene, lese om anbefalte tilberedningsmetoder, kjernetemperaturer, hvor mye kjøtt man bør beregne per person og om det finnes alternative råvarer man kan bruke.

- På hver stykningsdel har vi lagt til de aktuelle filmene vi har som viser tilberedning og oppskrifter man kan lage av de ulike kjøttstykkene. I tillegg er det artikler som kan være relevant å lese for å lære mer eller få inspirasjon til å lage noe godt, sier Marit Løvbrøtte, matrådgiver i MatPrat.

Reinsdyr bit for bit

REINSDYRBIFFER AV FLATBIFF.

Denne gangen er det reinsdyr som er stykket opp og fotografert bit for bit. Reinsdyr er delt opp i seks hovedstykningsdeler, som videre er delt opp i mindre stykningsdeler slik man kjenner dem igjen i butikk. For eksempel er det lett å finne informasjon om både reinsdyrstek, reinsdyrbiff, reinsdyrskav og reinsdyrfilet.

Men man kan også se hvilke stykningsdeler man får ved å dele opp et helt reinsdyrlår, og hva man kan lage av flatbiff, mørbrad, reinsdyrskank og steken eller grytekjøttet man får når hele låret er delt opp.

mørbrad kan man se bilde både med og uten fettkappe, og på reinsdyrskank er det bilde av skanken både før og etter trimming.

Plakater

Under hvert dyreslag i oppdelingsguiden finner man printvennlig plakat i A4 og A3-format. MatPrat har også trykket opp en lite antall plakater som vi kan sende ut ved forespørsel. Send oss i så fall en mail til post@matprat.no.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB10 21.07.2018 08:06:52