Middagsløsninger med mye bearbeidet mat gir småbarnsforeldre dårlig samvittighet - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
Marit i butikken

Middagsløsninger med mye bearbeidet mat gir småbarnsforeldre dårlig samvittighet

MatPrat gjennomførte høsten 2015 fire fokusgrupper der vi så på forbrukernes holdninger til kjøtt i et helseperspektiv. Her kan du lese resultatene.

Blant barnefamiliene fant vi at de minste barna er svært glade i bearbeidete kjøttprodukter. Når barna blir eldre forteller foreldrene at barna bli mer bevisste på kosthold og foretrekker renere kjøttprodukter, som oppfattes som sunnere.

Tenåringsforeldrene vi snakket med opplever at de spiser mer variert enn da barna var små, og at de er mindre preget av «tidsklemmen» og lager mer mat fra bunnen av. For småbarnsforeldrene er det motsatt. Barnas preferanser for bearbeidete kjøtt produkter som pølser og farseprodukter, kombinert med dårlig tid til matlaging, medfører at småbarnsforeldre opplever at de spiser mer bearbeidet kjøtt enn de ønsker. Mange forteller at de har dårlig samvittighet for å ty til enkle løsninger med bearbeidet kjøtt til de minste. Idealet er å lage mat fra bunn av, spesielt til de minste.

Ønsker å kutte ned på salt og fett

Familiene i fokusgruppene gjenspeiler utviklingen i folks holdninger til bearbeidete kjøttprodukter, og vi ser tendenser til at mange forbrukere ønsker å kutte ned på bruken av bearbeidet kjøtt. Forklaringen er at mange forbinder bearbeidet kjøtt med mat som inneholder mye fett og salt.

En undersøkelse  gjennomført  av analyseselskapet YouGov på vegne av MatPrat viser at 55% av de spurte tror at inntak av bearbeidet kjøtt kan påvirke risikoen for å  utvikle livsstilsykdommer (november 2015). Andre undersøkelser som MatPrat har gjort viser samme tendenser, der vi ser at forbrukerne  ønsker  å redusere bruken av mat med mye salt og fett, samt at man ønsker å redusere bruken av bearbeidet mat. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.163, server:MP-PRD-WEB10 18.08.2018 13:55:16