MEETeat 2016 - Bransje - MatPrat
skip navigation
matprat logo
MEETeat Vulkan

MEETeat 2016

Årets konferanse går av stabelen 16. og 17. mars på Vulkan arena i Oslo. Tema i år er kjøttproduksjon og bærekraft, samt kjøtt og ernæring/m

Årets konferanse går av stabelen 16. og 17. mars på Vulkan arena i Oslo. Tema i år er kjøttproduksjon og bærekraft, samt kjøtt og ernæring/mettet fett.

MEETeat er en sentral møteplass for politikere, forvaltning, forskningsmiljøer, organisasjoner og bransje som er engasjert i norsk kjøttproduksjon og helse- og samfunnseffekter av denne.

Bærekraft

En overordnet global utfordring er å produsere nok mat til en voksende befolkning på en bærekraftig måte. Husdyrsektoren produserer mat og utnytter naturressurser, men bidrar også til utslipp av klimagasser. Vi inviterer til debatt om bærekraft. Hvordan forstå bærekraft? Hva er fakta om norsk kjøttproduksjon på dette området? Hvilken plass skal denne produksjonen ha i framtiden - nasjonalt og globalt?

Mettet fett

Fett er en naturlig del av en bærekraftdiskusjon for kjøttbransjen. Helsemyndighetene anbefaler redusert inntak av mettet fett. Mettet fett fra kjøtt utgjør en betydelig del av fettet i kostholdet. Er mettet animalsk fett så farlig som det påstås? Er helseeffektene avhengig av hvilke matvarer fettet kommer fra? Hvordan skal kjøttbransjen håndtere fett på en ressursmessig og økonomisk bærekraftig måte?

Kjøtt i et bærekraftig kosthold

Ernæring, helse og bærekraft kobles tettere og tettere sammen av både forbrukere og rådgivende organer. Sverige har allerede fått kostråd som tar hensyn til både helse og miljø. Hva er status for arbeidet med norske bærekraftige kostråd?

Temaene som tas opp på årets MEETeat er viktige temaer for forvaltning og bransje, og vil påvirke både samfunnet og kjøttbransjen.

MEETeat 2016 er arenaen der spørsmålene blir diskutert. 

For påmelding besøk www.meeteat.no

Vi sees på MEETeat 2016!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:10.10.1.141, server:MP-PRD-WEB09 20.07.2018 16:34:49