Slik lager du frikassé med kylling eller høns - trinn for trinn

Her forklarer vi nøye, med bilder, hvordan du lager frikassé.

Det er lite kjøtt på en høne, og den trenger lang koketid. Til gjengjeld er høne svært rimelig, og gir ekstra god kraft. Den kan eventuelt legges frossen i kjelen, og kokes opp med kaldt vann. Det blir mye fett oppå kraften etter koking. Fettet kan skummes av og brukes i stedet for smør når du lager saus.

 

TRINN 1

Legg kylling eller høns i en kjele. Tilsett salt, laurbærblad, hel pepper, det grønne fra purre og eventuelt persille- og sellerirot. Hell på 1 1/2 liter kokende vann, eller til det så vidt dekker. La kyllingen trekke under lokk i 3/4-1 time, høns i ca. 2 timer, til lårbenet lett kan løsnes fra skroget.

TRINN 2

Ta høns eller kylling opp av kraften. Sil kraften og hell den tilbake i kjelen. Skjær grønnsakene i staver eller skiver, og kok dem i kraften i ca. 10 minutter, til de er møre. Sil kraften og sett grønnsakene til side.

TRINN 3

Smelt smøret i kjelen. Rør inn mel og spe med varm kraft, litt etter litt, under omrøring, til en halvtynn saus. La sausen koke litt, og smak den eventuelt til med salt og pepper.

TRINN 4

Fjern skinn og bein og skjær kjøttet i passe biter som legges i sausen. Tilsett grønnsakene og la alt bli godt gjennomvarmt før servering. Dryss persille over. Server med kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.