Norsk og eksotisk

Nå er nordisk mat moderne, og er høyaktuelt på flotte restauranter verden over. Sentralt i det nordiske kjøkken står reindyrkjøttet som representerer den norske naturen mer enn noe annet kjøttslag.

Reinsdyrkjøtt er forholdsvis mørkt på farge og har en utpreget viltsmak. Kjøttet lar seg lett kombinere med andre kraftige smaker, både når det gjelder tilbehør på tallerkenen og i glasset. Spesielt godt passer det med det som er høstet fra naturen, som for eksempel sopp og bær. Vil du servere en forrett som gjestene dine sent glemmer er reinsdyrcarpaccio med sopp og bær et godt tips. Eller hva med reinsdyrburger med kantareller og multedressing på en kveld med gutteklubben?

Reinsdyrstek med viltsaus og rørte tyttebær er en klassiker som du med alltid like stor vellykkethet kan servere i familiemiddager og selskapelige lag, og reinsdyrfilet er gourmetmat for den kresne. Vil du ha en rask og enkel koserett er finnbiff det naturlige valget. I butikkene er det mest vanlig å få kjøpt reinsdyrfilet, reinsdyrstek og finnbiff, men du kan også få tak i biff av ytrefilet eller flatbiff. Indrefilet er heller sjelden vare i dagligvarebutikkene, fordi det meste går til storhusholdning. 

Reindrift er nerven i den samiske kulturen og næringsgrunnlaget. Naturlig nok er reinsdyrkjøtt også viktig i det samiske kostholdet.  Bidos er festmat og kan sies å være nasjonalretten. Den samiske gryteretten er mektig og smakfull, og er blant våre nordiske tradisjonsretter vi bør være stolte av. 
Vi oppfordrer deg til å bli kjent med våre norske tradisjonsretter med reinsdyr, så vel som gourmetretter du kan servere i selskap.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.