Konfirmasjonsmeny

Konfirmasjonsdagen er en av livets milepæler. La hovedpersonen være med på å bestemme tema og meny for konfirmasjonsdagen.

Vi har noen milepæler i livet, – hendelser som innebærer endring eller et markant skille mellom før og nå. Konfirmasjonsdagen har nok ikke den samme betydningen som i gamle dager da den virkelig markerte skillet mellom barnas og de voksnes verden, dagen er likevel en stor dag der mange unge for første gang er midtpunktet i et selskap, får taler, sanger og godord tilegnet seg. Det er en dag de aller fleste kommer til å huske, og etter den dagen er konfirmanten iallfall litt mer voksen. Som den selvfølgeligste ting i verden må hovedpersonen selv få være med og bestemme hvordan dagen skal markeres!

Svarene på hva som skal serveres vil variere fra gryterett til gåselever, kanskje er det mormors svinestek som frister mest. Tradisjonsmat er i vinden, og kan enkelt serverers med litt trendy tilbehør. Store stykker kjøtt som stekes hele, – som svinestek, oksestek, ytrefilet eller entrecôte er alltid populær mat. Kalkunfilet er en "coming star" på festbordet også i sommerhalvåret. Det gjelder å enes om en meny som konfirmanten liker, og som er overkommelig for den som skal lage maten.

En treretters meny er absolutt overkommelig med litt planlegging. Alt som kan gjøres i forkant er bra, og om forretten og desserten kan gjøres ferdig til servering og settes kaldt kan man konsentrere seg om selve hovedretten.

Her har du et knippe forretter, hovedretter og desserter som kanskje kan friste konfirmanten. Lykke til!

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.