Verdt å vente

Vi nordmenn elsker å grille. Det vi derimot ikke er så gode på, er å vente.

Det sies at den som venter på noe godt, kan vente lenge. Ikke alltid… Vi nordmenn kan være ganske rastløse. Allerede i november begynner vi å glede oss til våren. Vi venter med lengsel på jula i september. For ikke å snakke om sommeren, som allerede savner når den knapt er over. Slik er det med grilling også.

Ventemat

Nordmenn elsker å grille. Både det sosiale rundt grillingen og den gode maten gjør at vi nesten ikke kan vente til neste gang grillen fyres opp – og det også uholdbart å vente til grillen faktisk er varm.

Italienerne er litt på lik linje med nordmenn når det gjelder å vente på maten. For den jevne italiener står maten i fokus, og det er en grunn til at man på italiensk kan bøye ordet bord på to forskjellige måter. Den ene er et bord uten mat, den andre er selvsagt et bord med mat. De lite tålmodige, og sannsynligvis veldig sultne, italienerne har funnet opp to ting som gjør ventetiden til mattid: Brødet kommer på bordet samtidig som at man setter seg til bords. Og antipasti, de geniale før maten rettene, er en naturlig del av et italiensk måltid. Smakfulle småretter, som bidrar til en smaksglede i munnen, som gjør “ventetiden” til en herlig tid og øker gleden over resten av måltidet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.