Varme vinterdrikker

Når man kommer inn døra og er frossen etter en lang og frisk gåtur, eller under selve turen, er det alltid godt med varme i kroppen. Her får du forslag til noen deilige, varmende og humørskapende drikker du kan nyte i vinterhalvåret.


Foto:
 
Shutterstock

Etter jula har en ofte ulike julekrydder liggende i kjøkkenskuffen. Kanelstang, hel kardemomme, stjerneanis, nellikspiker, muskatnøtt og vaniljestang kan godt brukes som base i ulike varme drikker.

Mulled wine er en litt annerledes variant av julegløgg. Foto: MatPrat

Tradisjonelle julegløggvarianter kjenner de fleste til, både med og uten rødvin. Gløgg kan like gjerne lages med plomme, eple og appelsin. Mulled wine er den engelske fetteren til norsk julegløgg, dog ikke like søt i karakteren. Stikk nellik inn i en appelsin som du skjærer i båter og koker sammen med kanelstang, sitron, sukker og vann. Kok på svak varme i 15 minutter, tilsett vin, og så har du en ny, spennende gløggvariant.

Mandelmelk et deilig og mildere alternativ i koppen. Kok opp melk med vaniljestang, kjør melken i en blender sammen med mandler og honning, og du har en drikk som passer like godt til barn som til voksne.

Eggedrikker som sier kos

Eggbaserte drikker gir en myk og fluffy konsistens som passer perfekt de vinterkalde månedene hvor vi trenger å kose oss litt ekstra.

Varm sjokolade er en trygg og sikker vinner både blant barn og voksne, og kan enkelt gjøres litt mer luksuriøs. Tilsett eggeplommer i en avkjølt varm sjokolade, gi det et raskt oppkok, og topp drikken med marshmallows og ett kakaodryss. Vips, så har du eggende, varm sjokolade!

Server vennegjengen eggnog på hytteturen. Foto: MatPrat

Klassiskeren Eggnog er spesielt populær i USA og Canada, der den oftest drikkes rundt Thanksgiving, jul og nyttår. Den kremete drikken er lett å lage, og passer perfekt som en liten dessert etter vennemiddagen. Egg, sukker, vaniljesukker og melk skal varmes sakte opp mens man rører tålmodig i påvente av at den skal bli tykkere i konsistens. Drikken kan lages alkoholfri eller gis en ekstra piff med whisky, rom eller konjakk. Strø kanel eller litt revet muskatnøtt på toppen og server.

Eggetoddy med rom er en annen eggebasert og lun drikk. Rør eggeplommer og sukker i et krus, bland i litt rom og saften av en sitronbåt, og fyll opp kruset med varmt vann. Enklere blir det ikke å servere gjestene noe godt.

Finn frem en god kopp og fyll den med din vinterfavoritt!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.