Valentin med forføreriske godbiter

Er du klar for å gjøre ekstra stas på din kjære? Den 14. februar er datoen for å dyrke kjærligheten, romantikken og hverandre! Det er tid for Valentin og alle hjerters dag. Her får du oppskriftene.

Enten dere er nyforelsket, travle småbarnsforeldre, eller par med lang fartstid er det forfriskende godt å ha en egen dato for hverandre. Bruk valentinsdagen til å piffe opp forholdet. Her får du tips til menyer som sikrer himmelske opplevelser enten det handler om et nytt bekjentskap eller du rett og slett vil sette ekstra pris på kjæresten.

Og kanskje best av alt: Dette er retter som verken krever høye kokkeluer eller masse tilberedningstid. Noe kan også lages dagen i forveien. Overrask kjæresten med en utsøkt middag for to, - eller server et glass vin og inviter til å lage maten sammen. Her er forslag til menyer med forføreriske fristelser (som selvfølgelig kan utrette under også andre dager i året).

Deluxe

Her er en tre-retters meny for deg som liker å ty til skikkelig gode råvarer: Gratinert hummer, biff med råmarinerte rødbeter og bringebær med italiensk marengs. 

Klassiskeren

Her har du retter bygget på norsk tradisjonsmat på sitt beste: Grillet røkelaksmed blomkålpuré og spinat, etterfulgt av lammebiff med sala verde. Og som en søt avrunding: Jordbærmousse med sjokoladesaus

Eksotikeren

Her er menyen for deg som ønsker litt variasjon fra det vante. Ny vri på kjente retter. Eksotiske smaker som laksesashimi med mojitodressing, kyllingrulade med sweet chilisaus og Jordbærcampari som et spenstig punktum. Dette er retter for deg som mer enn gjerne prøver noe nytt for å utvide horisonten.

Happy Valentin!

Selv om markeringen av St.Valentin har røtter tilbake til 1700 tallet i England, er det en relativt ung tradisjon i Norge. Faktisk var det Posten som for alvor satte fart i markeringen ved å lansere et eget valentinsfrimerke i 1998. Året etter gjentok de suksessen med et nytt frimerke som denne gang solgte i fire millioner. Siden har valentinsdagen tatt oss med storm. 

Det var Posten som i sin tid satte fart på Valentin feiringen i Norge.

Uvitende menn

Ifølge en undersøkelse fra 2004 visste 70 prosent av norske menn ikke når valentinsdagen var. Det gjorde derimot 70 prosent av kvinnene.

Tipsliste:

  • Overrask med en koselig frokost på sengen
  • Lag et himmelsk måltid, dekk et lekkert bord og tenn masse stearinlys.
  • Plasser puter på gulvet og innta desserten foran peisen.  
  • Legg et håndskrevet brev eller et søtt valentinkort med en personlig hilsen ved tallerkenen.
  • Fyll spillelista med favorittlåter og kos dere med glade minner
  • Bak yndlingskaken eller invester i håndlaget sjokolade og nyt syndige utskeielser.
  • Ta frem hodelykten og inviter til kveldstur med bålmat. Sjekk stjernehimmelen og kos dere med varm sjokolade.
  • Og husk at valentindagen kun er en dag, - ta vare på forholdet. Det kan være en lur investering å overraske hverandre med en romantisk middag også ellers i året.