Stresshjelp til 17. mai

Nasjonaldagen er for mange en av årets mest hektiske dager. Bunadskoene skal pusses, ungene pyntes, barnetoget beundres og gjestene bespises.

Til 17. mai-festen anbefaler vi mat som er enkel å tilberede, smaker godt, ser festlig ut og til og med er likt av alle. Mesteparten av forberedelsene kan du gjøre dagen før, og suksessen så godt som sikret. Vi snakker selvfølgelig om spekematanretning.

En spekematanretning gjør du så enkel eller avansert du vil. Klassisk tilbehør er rømme, flatbrød og eggerøre. Eller du kan la deg inspirere av spanjolenes tapasbord og servere spekemat på norsk-spansk vis. Surr for eksempel en god, norsk spekeskinke rundt lettkokte asparges - og kanskje en parmesanbit. Scampi smaker også nydelig sammen med spekeskinke, og da kan gjerne gjestene grille sin egen lille forrett. Hvis du først har fyrt opp grillen, er den også ypperlig til å steke små nypoteter på. Det er nydelig tilbehør.

På en festdag som 17. mai bør oppdekningen inkludere både fenalår, spekeskinke og spekepølser. Nye sorter kommer i stadig handelen, og det er kanskje på tide å oppdatere seg på hva som faktisk finnes av utvalg. Suppler spekematen med ulike salater, paier, fruktbiter og salsaer, og du er i rute til den store dagen!

For mange er 17. mai ensbetydende med grillmat, og hvis været holder finnes det jo ingen bedre avslutning på dagen!

Sommerlige desserter og kaker hører også med på en dag som denne. Uansett hva du velger å servere - vi ønsker deg en strålende feiring!

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.