Smørbrød som svinger

Alle som er glad i et skikkelig smørbrød bør sende den fjerde lord Sandwich (1718-1792) en varm tanke i ny og ne.

Det er nemlig han som tillegges æren for det vi i dag kaller en sandwich, altså pålegg som serveres mellom to skiver brød. Historien vil ha det til at lorden var glad i salt kjøtt, men også i gambling. Derfor ba han kokken servere salt kjøtt mellom to skiver brød, slik at han slapp å forlate spillebordet.

Uavhengig av opprinnelsen, er en dugelig sandwich fortsatt en rask og hendig form for middag. Eller et mettende mellommåltid. Eller kanskje en omtenksom kveldsrett for to? Om du vil ha smørbrødet ditt servert varmt eller kaldt, velger du selv.

Du kan kopiere lord Sandwichs favorittsmørbrød, kanskje med noen spirer og litt sterk sennep, eller bruke en av de mange oppskriftene du finner på her på matprat.no.

Den kreative komponerer sin egen favoritt. Ikke vær redd for å blande nye smaker. Camembert og spekeskinke går for eksempel ypperlig sammen, det samme gjør biff og mangosaus.

Vår påstand er at det finnes knapt et tidspunkt på dagen der en sandwich ikke passer. Så får det heller være at Johan Herman Wessel forfekter andre synspunkter i diktet "Smørrebrød og Kiærlighed". Det må ha vært noen puslete smørbrød han fikk servert!

 

Smørrebrød og Kiærlighed

At Smørrebrød er ikke Mad,

Og Kiærlighed er ikke Had

Det er for Tiden hva jeg veed

Om Smørrebrød og Kiærlighed

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.