Saftige ferieminner!

Vi ville reise ut i verden og hente hjem inspirasjon til nye retter, forteller Mariann Sletten, - New YorkMexico CityBangkokBarcelona, Istanbul og Rio de Janeiro! Resultatet finner du på MatPrat som har brukt våren til å utvikle smaksbomber av StreetFood, basert på norsk råvarer.

– En stor del av gleden ved å reise, er å spise og oppdage nye mattradisjoner, sier Mariann Sletten som er interaktiv redaktør i MatPrat og selv en ivrig globetrotter.

– Et av dagens høydepunkter under ferien, er å teste ut lokale retter. Hvert land og hver by har sin egen stemning, mat og unike gatemat- kultur. Bestillingen til vårt filmteam var: Reis ut og fang opp stemningen og matgleden!

Gatelangs i Bangkok

Valget falt på byer, særlig kjent for sine StreetFood-tradisjoner. New York med sine karakteristiske Food trucks, matvognene langs Copacabana og Ipenema i Rio de Janeiro, Bangkoks døgnåpne og fargerike kjøkken og Istanbuls lokale ustas (kokker).

– Det har blitt et vell av smaker, inntrykk og gode historier, forsikrer hun. - I Barcelona nytes tapas i solnedgang og i Mexico har maten fått gjenspeile byens fargesprakende mangfold.

Noen av våre smakfulle StreetFood-retter, - på denne siden finner du flere.

Spiselige ferieminner

- Vi har tatt pulsen på StreetFood -trenden og inspirert av disse reisene, har vi laget egne oppskrifter på enkel, håndholdt mat, basert på norske råvarer. I tillegg har vi sanket sammen de beste StreetFood stedene i byene vi har besøkt, og samlet alt i en egen streetfood-side.

- Det geniale med gatemat, er at det er enkelt og moro å tilberede. Du kan lage den på grillen, i bakgården, på hytta eller på stranden. Lek deg fram med eksotiske smaker i «ny forkledning». StreetFood er også en kul måte å forlenge sommer- og feriefølelsen. Lag deg spiselige minner fra årets ferietur, oppfordrer Mariann som kan fortelle om mange glade øyeblikk med StreetFood rundt i verden. Favorittmaten? Thailandsk! 

Forberedelser til Papayasalat med biffspyd

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.