Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
SATAYMARINERT SKINKEBIFF

Rask grilling

Det sies at en god sommer måles i antall grilldager, så da er det bare å fyre på grillen! Det er ikke bare i helgene man skal grille. Grilling på en onsdag er helt greit, og gir litt ekstra feriefølelse og gladstemning i hverdagen.

Grilling trenger ikke være noe som tar mye tid i en travel hverdag. Skal du grille raskt anbefaler vi å velge kjøtt som har kort tilberedningstid. Mørt kjøtt i mindre stykker, en god grillburger eller noen ventepølser for den ekstra sultne er både raskt og enkelt. Det fine med grillen er at den kan fungere som et supert utekjøkken, hvor man kan både grille, dampe, koke og steke.

Foliepakke på bål eller grill

Aluminiumsfolie er et kjent og kjært hjelpemiddel i grillsammenheng. Folien kan brukes til å pakke inn tilbehøret alene eller sammen med kjøttet, maten dampes, og gir en fantastisk smaksopplevelse. Hvorfor lage mat inne når det kan gjøres utendørs i fint vær?

 

Det enkle er gjerne best

Velg enkelt kjøtt og enkelt tilbehør. Svin er super grillmat, og her finnes det et stort utvalg av både renskåret svinekjøtt, svinebog og ulike svinekoteletter. Man kan variere mellom kjøttstykker som er naturell, krydret, marinert eller røkt. Det aller raskeste å legge på grillen er kanskje ferdiggrillede kyllinglår, som får en sprø og god stekeskorpe når de grilles. Kjøp en tzatziki dippsaus og en pose ferdigkuttet salat som tilbehør, og middagen er klar for servering.  

Hot grillet skinkebiff med maiskolbe

Fars favoritt er kanskje burgeren. For de ekstra travle dagene er de ferdige burgerne et godt alternativ. Det finnes flere grillburgere å velge mellom, men det er særlig de rå som blir ekstra saftige og gode. Nesten som hjemmelagde. Kjøp inn det tilbehøret du måtte ønske. Mange barn og voksne vil si at pølser er selvskrevne på grillen. Varier grillpølsene med ulike snadderpølser, utvalget i butikken er stort. La ditt motto bli: prøv ny pølse hver gang!

 

Forbered tilbehøret

Man trenger nødvendigvis ikke bruke mye tid på kjøkkenet. Gjør det enkelt, og ikke legg listen for høyt. Forbered en potetsalat eller foliepakker med grønnsaker dagen i forveien, eller kjøp inn ferdige salater og dressinger. Avtal med naboen og lag en grillmiddag sammen i bakgården. Har hver ansvar for ulike tilbehør blir det enda enklere å grille. Ha et lite grillkit med bøttegrill og grillutstyr stående bak i bilen, da går det fint å dra rett fra butikken til stranda eller parken.

Det viktigste er å komme seg ut i solen med familie og venner, finne frem feriefølelsen og kose seg. Lag hurra-stemning midt i uka!

Her er flere gode tips til tilbehør til grillmaten

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 26.01.2023 22:36:47