Om samarbeidspartnere

De fleste har nok opplevd at alkohol noen ganger kan ha noen negative sider. Derfor jobber AV-OG-TIL for godt alkovett. Det handler om å tenke over om man skal drikke og når man skal stoppe. Vi jobber ikke for at man skal slutte å drikke alkohol, men at vi skal redusere alkoholbruken der det kan være farlig eller gå ut over andre. 

De fleste har nok opplevd at alkohol noen ganger kan ha noen negative sider. Derfor jobber AV-OG-TIL for godt alkovett. Det handler om å tenke over om man skal drikke og når man skal stoppe. Vi jobber ikke for at man skal slutte å drikke alkohol, men at vi skal redusere alkoholbruken der det kan være farlig eller gå ut over andre.

Desember er årets fuktigste måned, samtidig som julen er en viktig familiehøytid. Alt for mange barn opplever at julen blir preget av voksnes drikking. Barna merker endringen på oss tidligere enn vi voksne tror. De trives også best med trygge voksne som oppfører seg akkurat som de pleier. Derfor oppfordrer vi i desember voksne til å stille seg spørsmålet: Hvor mange glass tåler barnet mitt?

Matvett er mat- og serveringsbransjens selskap for å forebygge og redusere matsvinn, og samarbeider på vegne av bransjen med myndigheter og forskningsmiljøer. Alle som produserer, selger og serverer mat i tillegg til forbrukerne, kaster mye mat som kunne vært spist, det vi kaller matsvinn. Kartlegging viser at vi kaster 355.000 tonn mat i Norge. Matbransjen står for 1/3 mens det er forbrukerne som kaster mest, hver 8 handlepose, tilsvarende 42,1 kilo per person. Både av hensyn til økonomi, miljø, og ressursutnyttelse er det viktig å få redusert dette matsvinnet.

Målet med arbeidet er å gjøre det enklere for alle aktørene i bransjen å kaste mindre mat i tillegg til å bedre lønnsomheten for bedriftene, omdømmet til bransjen og for samfunnet vi lever i. For å oppnå dette er det viktig å utvikle gode verktøy og tiltak samt stimulere til samarbeid og heve det generelle kunnskapsnivået hos forbrukerne.  På matvett.no fins det mange gode råd og tips om holdbarhet og riktig oppbevaring av mat samt spennende oppskrifter på hvordan vi kan bruke opp det vi har til overs.

Julen er en høytid hvor det kastes ekstra mye mat. Enten du spiser ribbe, pølser, medisterkaker, pinnekjøtt, dyrestek eller kalkun, smaker restene fortreffelig dagen derpå hvis de behandles med litt kjærlighet. Når måltidet er unnagjort bør du prioritere å rydde bort maten og heller la oppvasken stå. Kjøl restene raskt ned, pakk godt inn, sett kaldt og bruk dem i løpet av romjulen. 

TIDAL er en musikktjeneste som lar deg streame over 50 millioner låter og mer enn 185.000 musikkvideoer i alle sjangere. Finn alt fra gamle klassikere til det nyeste nye, samt eksklusive utgivelser og konsertopptak. Sjekk mer på TIDAL.com

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.