Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Duggul

Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

Mange ungdommer var engasjert i NM i lunsj i fjor, og nå er det en ny mulighet til å slå et slag for skolelunsjen. Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

NM i lunsj er konkurransen der DERE bestemmer hvordan DERES skolelunsj kan bli bedre! Satsningen har som mål å bidra til at ungdomsskoleelever får et sunt og trivelig skolemåltid. Ved å ta utgangspunkt i den ordningen skolen har kan elevene få muligheten til å forbedre skolelunsjen; uavhengig av om skolen har en matpakkeordning eller kantine. 

La elevene bli inspirert av kostrådene og på den måten finn sin løsning på et sunnere skolemåltid: om det er en oppfordring til å tenke grovere (Knekkebrødets dag hver tirsdag), lansere verdens beste fisketaco på Fiskens fredag eller lage salat på glass for salg i skolens kantine. Mulighetene er mange, slipp fantasien løs.

Konkurransen bygger på kostrådene og gir anledning til å dekke mange kompetansemål i både Mat og helse og flere valgfag. Konkurransen er åpen fra 1. februar og resultatene må være tilgjengelige på lagets Facebookside senest 9. mars.

Meld deg på her: NM i lunsj

Konkurransearrangør er Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (matprat.no), Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no), Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no) og Norges sjømatråd (godfisk.no).

I referansegruppen til prosjektet sitter Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet (Delta), FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.

Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 25.09.2023 21:40:53