Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

Mange ungdommer var engasjert i NM i lunsj i fjor, og nå er det en ny mulighet til å slå et slag for skolelunsjen. Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

NM i lunsj er konkurransen der DERE bestemmer hvordan DERES skolelunsj kan bli bedre! Satsningen har som mål å bidra til at ungdomsskoleelever får et sunt og trivelig skolemåltid. Ved å ta utgangspunkt i den ordningen skolen har kan elevene få muligheten til å forbedre skolelunsjen; uavhengig av om skolen har en matpakkeordning eller kantine. 

La elevene bli inspirert av kostrådene og på den måten finn sin løsning på et sunnere skolemåltid: om det er en oppfordring til å tenke grovere (Knekkebrødets dag hver tirsdag), lansere verdens beste fisketaco på Fiskens fredag eller lage salat på glass for salg i skolens kantine. Mulighetene er mange, slipp fantasien løs.

Konkurransen bygger på kostrådene og gir anledning til å dekke mange kompetansemål i både Mat og helse og flere valgfag. Konkurransen er åpen fra 1. februar og resultatene må være tilgjengelige på lagets Facebookside senest 9. mars.

Meld deg på her: NM i lunsj

Konkurransearrangør er Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (matprat.no), Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no), Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no) og Norges sjømatråd (godfisk.no).

I referansegruppen til prosjektet sitter Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet (Delta), FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.

Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.