Nannestad vgs.

Restaurant- og matfag klassen fra Nannestad VGS er med på ByLam og serverer lammehamburger til festivalens besøkende. Det er elevene fra Nannestad VG2 som lager og steker burgerne. 

Elevene får undervisning av lærere med høy kompetanse og lang erfaring fra bransjen. Nannestad Videregående Skole har et uvurderlig nettverk både i inn- og utland som brukes for at deres elever skal få de beste mulighetene og tilbud. 

Restaurant- og matfag-linja på skolen er et utdanningsprogram som gir mange muligheter senere i livet. Pengene som tjenes på oppdrag under ByLam brukes til en studietur. Da skal klassen besøke forskjellige restauranter, smake på spennende produkter og ta med masse inspirasjon hjem til skolen. Tidligere har skolen vært på tur i Italia, Frankrike, Sverige og England. Nannestad vgs. har også et eget utsalg og restaurant på skolen hvor de serverer og selger varer som elevene har laget.

LAMMEBURGER MED AGURKSALAT OG AVOKADO

  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 2 ts salt
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts pepper
  • 1 ss olivenolje

Agurksalat:

  • 1 stk agurk
  • 4 stk reddik
  • 2 ts sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Tilbehør:

  • 2 stk avokado
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pk bønnespirer

Slik gjør du:

  1. Skrell agurk til agurksalaten. Del den på langs og skrap ut den myke kjernen. Skjær i halvmåner. Skjær reddik i tynne skiver. Ha i en skål og bland sammen med sukker, eddik, salt og pepper. Sett til side og la agurksalaten utvikle smak mens du forbereder resten.
  2. Bland lammekjøttdeig godt med salt, hvitløk og pepper. Del i fire like store deler, og form dem til runde, flate burgere.
  3. Varm en stekepanne med olivenolje og stek burgerne til de er gjennomstekt.
  4. Rens avokado og mos den grovt med en gaffel.
  5. Rist burgerbrød eller stek dem sprø i en stekepanne med litt olje. Ha på avokadomos, burger og topp med agurksalat og bønnespirer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.