Mørt og magert på grillen

Grillmaten trenger ikke være fet for å smake godt. Det er viktig at grillmaten både er saftig og mør. Ingen liker tørr og seig grillmat.

Det blir mange grillmiddager på de fleste av oss gjennom sommeren. Derfor er det viktig å velge riktige kjøttstykker for å unngå at de sosiale hyggestundene viser seg rundt midjen. Den som er opptatt av å holde vekta bør også være forsiktig med ferdigkjøpt potetsalat og dressing. Et godt råd her er at hjemmelaget som regel både smaker bedre og er sunnere enn de ferdiglagede alternativene.

Mindre er bedre
Det er lurt å grille små kyllingstykker, gjerne som marinerte grillspyd. Griller du fileter, bør de ikke grilles på for sterk varme. Lag gjerne noen snitt i fileten først, slik at varmen kommer godt til.

Flytt kyllingen mellom varme og mindre varme områder på grillen, snu den hyppig, og pensle ofte med olje. Da unngår du at kyllingen blir brent på utsiden og rå inni.

For at grillingen skal gå raskere, kan det være lurt å banke ut kyllingfileten på forhånd. Kalkunfilet pakket i folie kan du grille med steketermometer. Og for den utålmodige er det raskt å varme opp butikkgrillet kylling, sammen med andre godsaker.

Både kyllingvinger og kyllingklubber kan grilles, men du må passe godt på så de ikke brenner seg. Brent grillskorpe er ikke bra for oss.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.