Moro med grill

Dadler med bacon. Reker med spekeskinke. Ølmarinert kalkunfilet. Og burger i fullkornlefse til barna. Til og med desserten lager vi utendørs. Kom ikke å si at det ikke er moro med grill. 

Vær oppmerksom

Ikke stikk maten med gaffel, bruk klype. Gjerne treklype som gir godt feste.

Alt er mulig på grillen, enten det er kos, selskapsmat eller fristende måltid for barna. Derfor presenterer vi en tre-retters, en fem-retters og en syv-retters, i tillegg til grillmat barna vil sette pris på. Her blir det garantert fest i haven eller på terrassen.

Og trodde du at det var umulig å servere fajitas med grillet mango og avocado eller grillet quesedilla med chorizo og cheddar, mens sultne gjester bare himler med øynene og slikker seg rundt munnen på grunn av de fristende duftene fra grillen, må du tro om igjen.

Godt tilbehør

Ikke glem alt det gode tilbehøret som hører til når man griller. For eksempel sauser, salater, grillede grønnsaker og godt brød. Utnytt grillen, og grill alle typer grønnsaker.

Les våre grillmenyer å bli konge eller dronning i grillselskapet. Det er nesten bare du selv som setter grenser. Det er bare å la sommeren komme og samle venner og familie til en fest rundt grillen.

Kvaliteten på kjøttet er viktig

Hovedregel nummer én er at kjøttet må være mørt. Biffer og fileter av svin, storfe eller lam egner seg spesielt godt. Ellers er også koteletter en sikker vinner. Fettmarmorert kjøtt er suftigere enn helt magert kjøtt og egner seg dermed bedre.

Dessert på grillen

Grillet fersk frukt er veldig godt, spesielt om smakene er litt hete. Eksperimenter med frukter og kryddere.I utgangspunktet kan det meste grilles, det er bare kreativiteten som setter begrensninger. Noen holder seg på trygg grunn, og strekker seg ikke lenger enn til pølser og hamburgere. Men flyttes grensene litt er det utrolig hvilke kulinariske opplevelser man kan få ved grillen.

Temperering av kjøttet

Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst en time før grilling for å gjøre det romtemperert – da blir det saftig og godt. Det samme gjelder for fisk!

Tilberedningstid

Ulike råvarer krever ulik tilberedningstid. Det lønner seg derfor å grille i riktig rekkefølge. Begynn med de råvarene som krever lengst tilberedningstid. Grillspyd blir ofte best dersom du bare trer på en type råvare eller forhåndssteker de råvarene som krever lengre tilberedningstid før grilling.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.