Mere suppe

Målet for Mere Suppe er å gjøre det enkelt for folk flest å velge et lettvint, smakfullt og næringsrikt måltid – det skal være lett å velge sunt! Mere Suppe er fulle av gode og sunne grønnsaker og råvarer. Og bare det. Tilsetningsstoffer er unødvendig, det er hvordan de lager suppene som er viktig. 

Bak de ferske og naturlige suppene står søstrene Jannike og Elisabeth. Det startet etter at Elisabeth, som er utdannet kokk, jobbet en sommer hos Gordon Ramsey i London. Her ble hun inspirert av fristende produkter i dagligvarebutikkene. Sammen med Jannike som er interessert i trening og kosthold, startet de Mere Mat AS i 2010.

De leide et kantinekjøkken og skaffet seg kjølebilen Lekkerbisken, slik at suppene kunne kjøres ut til butikkene. På kveldstid etter jobb, laget de supper i en 60-liters gryte. Dagen etter kjørte de suppene ut til butikkene selv. Nå er de blitt en god gjeng som står på hver eneste dag for å gjøre Mere Suppe tilgjengelig for så mange som mulig. Mere Suppe passer perfekt når man er på farten, som lunsj, middag eller etter trening. 

Linse, gresskar, søtpotet og spinatsuppe:
1 porsjon

Ingredienser: 
1 ss olje
1/2 løk
100 g lammeskav
15 g gule linser
15 g grønne linser
15 g røde linser
3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 ts eddik
50 g søtpotet
40 g gresskar
En håndfull spinatblader
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Litt korinader
2 ts extra virgin olje

Slik gjør du: 

  1. Stek lammeskav og løken i olje til løken er myk og glanset.
  2. Tilsett linsene (tørre) og rør rundt med løken i 2 min.
  3. Tilsett vann, buljong, eddik, søtpotet og gresskar og la det koke i 7 min.
  4. Ha i friske blader spinat helt på slutten.
  5. Smak på suppen og eventuelt juster med salt og pepper.
  6. Server suppen med frisk koriander på toppen og en liten drope god extra virgin olje.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.