Melt grilled cheese

Melt begynte som en idé på et nachspiel hvor noen kompiser hadde laget sandwich som nattmat etter en hyggelig tur på byen. Grilled cheese sandwich er jo knallgodt og noe som er helt vanlig i USA og populært å spise ute som stretfood og på matmarkeder. Etter at gutta hadde laget dette på ett event, ble det utvikling og testing i et par måneder før det ble innkjøp av foodtruck. Foodtrucken har nå tilhold i Trondheim, hvor de også har et utsalg på Sirkus shopping.

Nå i sommer åpnet gutta en restaurant på St. Haugen i Oslo med konseptet håndlaga fastfood med kvalitet til hverdagslige priser. 

Melt grilled cheese                                                                          

400g lammekjøtt (bog/lår)
1 hel hvitløk
1 løk
1 ss tomat pure

200g løk
50g Black garlic
100g solsikke olje

250g kantarell
100g aromasopp
1 ss hvetemel
1 ss plukket timian
1 TSK hvitløk hakket
3 dl h-melk

Liten håndfull tyttebær
8 store skiver surdeigsbrød                                                                                                4 ss smør                                                                                                                       
16 skiver Norvegia
8 skiver Gruyere

Slik gjør du:

  1. Stek lammet godt på alle sidene samt løk og hvitløk som bare deles i to. Ha alt i en jerngryte med tomatpuré, dekk så med vann. Sett kjelen på varmen til den nesten koker og ha den i ovenen på 120 grader i alt fra 2-6 timer spørs på kjøttet og størrelse. Skal gå og plukke kjøttet fra hverandre når det er ferdig.
  2. Stek løken på medium varme med olje. Så tilsettes black garlic mot slutten og kjøres med stavmikser mens du tilsetter 1 ss vann. Dette mikses inn i det ferdig "pulled" lammet.
  3. Del opp soppen i ønskede biter og stek i olje og 1 ss usaltet smør. Når det nærmer seg ferdig tilsettes hvitløk og timian og kort etter hvetemelet. Rør godt og rør inn melken og kok det opp til en kremet konsistens.
  4. Kok opp smør til det brunes - gjerne med timian og hvitløk. Pensle alle brødskivene på begge sider.  Ha fyllet på halvparten av brødskivene og trykk en brødskive på toppen.
  5. Grilles i pressgrill i 4-5 minutter. Eventuelt kan de stekes i stekepanne i 6-7 minutter - snu sandwichene hvert minutt under steking.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.