MatPrat

Matprat helgriller lam for å vise mulighetene som ligger i det allsidige lammet. Dette er mat til de store festene som når vennegjengen samles til reunion, borettslagsfesten eller bare knallgod mat til mange.

 

Vi i MatPrat vil vise at norsk lammekjøtt er smakfullt og anvendelig. Det passer nemlig godt til alt fra eksklusiv gjestemat til håndholdt streetfood. Her er et eksempel på det siste; vårt bidrag til streetfood-festivalen ByLam 2017.

Grillet lam i brioche

400 g flatbiff av lam eller lammelår i skiver
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
1 dl eplejuice
1 ss eplecidereddik

Syltet rødløk:
1 stk rødløk
1 dl eddik, 7 %
1 dl vann
1 dl sukker
1 ts fennikelfrø (kan sløyfes)

Dressing:
2 dl gresk yoghurt
revet skall av 1 stk sitron
1 ss olivenolje
1 båt finhakket hvitløk
4 stk hamburgerbrød eller briochebrød
100 g blandet babybladsalat

Slik gjør du:

  1. Legg kjøttet på benken slik at det blir romtemperert. Skjær det i ca. 1 cm tykke skiver. Sett til side.
  2. Skjær løk i tynne båter. Ha eddik, vann, sukker og fennikelfrø i en liten kjele og kok opp. trekk kjelen av varmen og tilsett løk. Løken er ferdig til servering etter ti minutter, utvikler mer smak om den får stå kaldt over natten.
  3. Bland yoghurt, sitronskall, hvitløk og olivenolje. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Stek lammeskivene raskt på grill eller grillpanne/stekepanne til det har fått fin gyllen farge på begge sider. Legg kjøttet over i en ildfastform og tilsett eplejuice og eplesidereddik. Dekk med lokk eller folie og la kjøttet hvile i noen minutter.
  5. Varm briochebrødene på grillen og fyll dem med dressing, salat, grillet lammekjøtt og syltet rødløk. 
Har du ikke en grill eller er utenfor grillsesongen kan du bruke en grillpanne eller stekepanne.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.