Mat uten matlaging

Om sommeren skal det gjerne være lettvint mat. Og i varmen får vi ofte lyst på noe salt. Da er spekemat noe av det enkleste og beste du kan ty til.

Spekemat passer dessuten perfekt i piknikkurven. Tar du med litt godt brød eller flatbrød, noen friske grønnsaker, en melon og noe kaldt å drikke, har du faktisk sluppet unna hele matlagingsproblematikken.

Har du litt større ambisjoner, kan du selvsagt også lage en god fruktsalat, rømmedressing eller potetsalat i tillegg. Eller nesten hva som helst - for spekemat passer til det meste. Eggerøre er en klassiker, men mange liker mer fruktig tilbehør. Prøv for eksempel spekemat med jordbær!

Speking er en teknikk som ble oppfunnet før kjøleskapets tid for å øke holdbarheten på kjøttet. Dermed kan hele stykker med spekemat holde seg i flere måneder om du lar det henge fritt i en lerretspose på et mørkt, kjølig og luftig sted. Kjøleskap er også bra, men pakk ikke spekematen inn i tett plast. Bruk heller matpapir eller aluminiumsfolie. Med spekemat som er kjøpt ferdig oppskåret, følges holdbarhetstiden på pakka.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.