Mat til overs etter jul og nyttår?

Kast for all del ikke god mat som kan brukes til andre ting, men lag heller noen gode middager av det du har igjen. Det blir kanskje også lommeboka glad for.

Ingen ting er tristere enn å gå tom for god mat i jula, og matbodene og kjøleskapene i de norske hjem er fylt til randen. Men hva gjør man med all den ekstra maten når gavene vel er pakket opp og nyttårsrakettene avfyrt?


Har du medisterkaker igjen etter selskapet, kan du lage deg en rask og enkel medistarkakemiddag med en smakfull pære -og radicchiosalat til. 

Fortvil ikke. Tiloversmaten egner seg godt i både wok, gryteretter, pizza, suppe og pastaretter. Tiden etter nyttår er dessuten gjerne sparetid, og med litt oppskåret kjøtt fra festen, et par buljongterninger og friske eller frosne grønnsaker, har du allerede en rimelig og mettende suppe.


Lag en rask wok av juleskinkerestene. 

Rester av bacon etter lutefiskmiddagen kan med hell brukes i pastasauser, mens en god pai gjerne kan lages med basis i rester fra steken. Selv rester av pinnekjøttet kan serveres med ny vri, for eksempel oppvarmet og servert med italiensk tomatsaus. Husk også at mye av jule- og nyttårsmaten gjerne kan serveres kald i noen dager etterpå.


Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.