Julaftens-desserter

Mange familier har sin faste dessert som serveres som et verdig punktum på en smakfull julemiddag. Riskrem, multekrem, karamellpudding og fruktsalat er blant de mest vanlige dessertene denne kvelden.

Det er en pussig skikk vi har med å gjemme en mandel i riskremen på julaften. Men stemningen rundt bordet er god når dessertbollen går rundt og alle skal forsyne seg. Hvem finner mandelen i år? Spente øyne som lyser og følger med på hver enkelt som tygger på riskrem med rød saus. Som regel er det ikke snakk om de store gevinstene for den som vinner, men heder og ære til finneren. Og kanskje en marsipangris i finnerlønn.

På julaften er vi opptatt av å videreføre familietradisjoner. Dette er ikke dagen for å eksperimentere med nye oppskrifter eller lage noe helt nytt. Det er de gamle klassikerne som gjelder.

Skal du lage karamellpudding for første gang bør du følge oppskrift og fremgangsmåte som du finner under. MatPrat sine oppskrifter er gjennomprøvd, og dessuten skrevet på en pedagogisk måte slik at det skal være enkelt og lettfattelig å følge oppskriften.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.