Haralds vaffel

Haralds vaffel vant juryens pris for beste matrett og ble derfor kåret til årets ByLam2016. De vant prisen på bakgrunn av sin smakfulle vaffel med fenalår og blåmuggost. Siden fjorårets deltakelse har de åpnet to nye utsalgssteder i Oslo sentrum med stor suksess. Haralds vaffel med innehaver Jonathan Larsson aka. «Vaffelkongen» er svært ivrig på sosiale medier, hvor du kan lese siste nytt på vaffelfronten.   

De mottok i fjor publikums jubel og et utviklings stipend for sin vaffel med fenalår. Dette bidraget har blitt brukt til å utvikle årets nye oppskrift som serveres under ByLam 2017. De sier at de er veldig klare for ByLam 2017 og stiller med følgende oppskrift, som de mener er vinneroppskriften i år og selvfølgelig.

Søtpotet- og lammevaffel:
Gir ca. 5 vafler

Ingredienser:
200 g kokt søtpotet
3 hvitløksbåter
4,75 dl lettmelk
1/2 dl lammekraft
50 g smør
1 ts knust chili
1 ts pepper malt

Slik gjør du: 

  1. Kjør alt godt sammen i en blender.
  2. Rør sammen med 225 g hvetemel.                                                                         
  3. Stek 20 sek, åpne jern, legg i en skive fenalår som stekes og integrer med vaffelen. 
  4. Del vaflene i hjerter og server med majones å dyppe i. Strø over en klype timian.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.