Haralds vaffel - Vaffel med fenalår og blåmuggost

Mannen bak Haralds Vaffel er ikke Harald, men Jonathan Larsson. Navnevalget handler om adressen, Harald Hårdrådes plass, som Jonathan har utsikt til fra soveromsvinduet sitt. Det er nettopp fra dette vinduet han serverer vafler fra. Jonathans vaffelrøre er perfeksjonert gjennom flere år med prøving og feiling, og er en godt bevart forretnings hemmelighet. Det var kanskje nettopp derfor Haralds Vaffel stakk av med prisen for årets ByLam 2016. Fikk du ikke mulighet til å smake på vaffelen? Fortvil ikke, vi gir deg vinneroppskriften her. 

Ingredienser:
6 porsjoner
100 g smør
5 stk egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
5 dl hvetemel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ ts malt kardemomme

Fenalår
Blåmuggost

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en foodprocessor. La vaffelrøren (helst) svelle i 15 minutter. Er den for tykk, rør i ½ dl kaldt vann.
  2. Skjær små og tynne skiver av et fenalår. Stek vaffelrøre og fenalårbiter samtidig i et vaffeljern.
  3. Med en gang vaffelen er klar, pakker du inn blåmuggost i vaffelen, lar osten smelte og spiser mens alt er varmt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.