God mat til dugnadsgjengen

Begrepet dugnad er typisk norsk og ble i 2004 kåret til Norges nasjonalord. Mat er ofte en gulrot når det inviteres til felles innsats, - her er alternative tips til menyen.

NRK TV viste en serie språkprogram med navnet Typisk Norsk, og seerne ble invitert til å foreslå og deretter stemme frem et norsk nasjonalord. «Dugnad» vant knepent foran «jah» (på innpust), «matpakke», «hæ» og «koselig».

Mange idrettslag, frivillige organisasjoner eller skolekorps har dugnader der medlemmene eller foreldrene deltar. Formålet kan enten være å utbedre et idrettsanlegg eller gjøre et arbeid som gjør at laget tjener penger. Slikt dugnadsarbeid er som oftest frivillig. Varetelling, ryddejobber, pakking, distribusjon, vakter, flytting, salg og produksjon er typiske eksempler på arbeid som blir utført på dugnad. Privat har vel de fleste opplevd en form for dugnad, som for eksempel vårpuss på båten eller vedlikehold på familiehytta.

Det som serveres oftest på dugnad er kanskje kokte eller grillede pølser med tilbehør.

Men hvorfor ikke prøve noen gode gryter? De gjør seg nesten selv og er knall gode. Under følger noen eksempler som ertesuppe og betasuppe, eller de mer eksklusive som biffgryte med scampi, oksekasserolle eller en sterk chiligryte.

Lag maten på dugnad

En varm vårdag med spekemat er ikke feil. Det er jo også mulighet for å lage maten på dugnad. Alle tar med seg litt av sin favorittspekemat, gjerne litt eggerøre og melon. Dette er noe alle liker. Ønsker man å toppe det hele, så er frukt, ost, godt brød og litt salat gode følgesvenner til spekemat.

Lager du en enkel og god langpannekake til dugnadskaffen har du kake nok til hele gjengen. Superenkelt å bake og greit å ta med. Med ekstra godt energipåfyll blir dugnaden straks mer lystbetont.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.