Det beste til påsken

Kos eller kalas? Reinkjøtt er definitivt kjøttet du bør servere når du skal unne deg noe ekstra. Perfekt hyttemat, - og perfekt bymat.

Påsken er tid for venner og familie, og lange, gode måltider står sentralt. Det skal påskehygges. Maten skal smake ekstra godt, og passe til å servere i alt fra uformelle vennelag til større familieselskap.

Om det er noe som passer til alle settinger for kos og hygge er det reinsdyrkjøtt, som virkelig er ideell påskemat. Kjøttet er mørt, magert og smaksrikt, og har en historie som slår det meste. Vill natur og næringsrike vekster setter sitt særegne smak på kjøttet, som i flere forbrukerundersøkelser har en klar førsteplass som det mest smaksrike kjøttslaget Norge har å by på.


Lag en enkel og deilig forrett med brød, kremost, rørte bær og røkt reinkjøtt eller skav. 

 

Det vanligste er å beregne 150 - 200 gram per person til et middagsmåltid, brukes kjøttet til forrett eller smårett kan det holde med 50 – 100 gram.

 

Les også: Viddas "fastfood" og Rein lykke i nord

Naturgitt matproduksjon 

Reindrift står ut som et helt særskilt yrke, hvor det er storfamilier involvert i den naturgitte driften. Det tar ikke mange månedene før spedbarn får være med til fjells, og de eldste i familien pensjonerer seg aldri. Reindrift sitter i blodet. Reindrivere følger reinen over milelange områder, alle årstidene gjennom. At reinsdyrene lever under de mest ekstreme naturforhold, og beiter på mange typer lav, urter og lyng, gjør kjøttet helt unikt. Solid kompetanse, i samspill med reindrivernes kjærlighet til livsstilen og dyrene, gir oss kanskje det beste viltkjøttet vi har. Får du et måltid mer spennende og eksotisk? 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.