Åtte oppskrifter du kan lage med avokado
Avokado spises først og fremst rå, og uten særlig tilberedning. Her er likevel noen tips til hva du kan lage med avokado som du kanskje blir overrasket over.
Avokado vokser på trær og er egentlig en frukt, men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre blir den både brukt som en grønnsak og ofte oppfattet som det.
Trikset for å se om en avokado er moden er å fjerne den lille knoppen på enden. Hvis det er brunt under, er avokadoen dårlig, men har den en frisk grønn farge, er den moden og klar til bruk. En moden avokado vil også gi etter for et lett håndtrykk.
Skjær rundt avokadoen på langs, vri den fra hverandre og fjern steinen. Er den vanskelig å håndtere, kan du skjære den opp i ruter i skallet, og deretter grave den ut med skje. Avokado blir raskt brun, og du kan presse noen dråper sitron på fruktkjøttet for å hindre misfarging. Et annet tips er å la steinen bli liggende i skålen med avokadoen.