Appelsin i maten

Smaken av ferske sitrusfrukter passer til nesten alt. Appelsiner, sitroner og lime gir en herlig, balansert syre som løfter de fleste retter opp fra det trauste og vante til det mest elegante.

Appelsinen, slik vi kjenner den i dag, er både vår fremste kilde til C-vitamin og en gyllengul saftig frukt som kan gjøre magiske ting på kjøkkenet. Den  gir også en rund og livgivende sødme som mye av maten vi spiser fortjener.
 
Det finnes mange andre måter å bruke appelsinene på enn bare som lettvint mellommåltid i skiløypa eller i desserter og flytende leskedrikker. Appelsin passer utmerket som bestanddel i salat, saus, dressing, marinade og ikke minst som tilbehør til kjøtt, fisk og kyllingretter. Smak deg frem og bruk appelsin for å oppnå den siste “touchen”.

Hvitløk, rosmarin og appelisin gir en nydelig smak til lammelåret.

Skallet på appelsinen passer veldig godt til å smaksette sauser, dressinger, oljer og liknende. Spesielt godt egnet er skallet om man bare ønsker appelsinsmak og en liten bitter vri. Husk bare å vaske appelsinen godt i lunka vann før du tørker av og river den. Du vil raskt oppleve at appelsinskall gir maten både smak, karakter og bitterhet.

Hva er god kvalitet på appelsin?

Velg appelsiner som er tunge i forhold til størrelsen, det er de som inneholder mest saft og derfor de som er saftigst og best. Vi nordmenn foretrekker appelsiner med tykt skall fremfor de med tynt skall. Grunnen er at de er enklere å skrelle og derfor lettere å ty til når man er lysten på noe godt. Fargen på skallet sier lite om kvaliteten og smaken. Noen kan være svakt grønne men allikevel smake generøst av søt, saftig frukt.

Den finnes nær sagt over alt, i butikker og markeder over hele kloden. Appelsiner i både flytende form og som de runde, gule og saftige fruktene de er. La oss bruke appelsinen for det den er verdt!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.