Aleppo Bahebek

Aleppo Bahebek betyr Aleppo, jeg elsker deg! Den lille matboden på Vippa er en hyllest til matkulturen fra den en gang vakre byen, og til menneskene som kommer derfra. Aleppo og Syria er så mye mer enn krig, og menneskene derfra er mye mer enn bare flyktninger.

De som jobber på Aleppo Bahebek kommer fra Syria, har en stor interesse for mat, og ønsker å vise det til alle som kommer innom for å ta en matbit. Her får de jobberfaring som gjør at de kan gjøre en god jobb i fremtiden på andre spisesteder enn Aleppo Bahebek. Det lille kjøkkenet har nå doblet seg i størrelse siden i sommer, og fortsetter med sitt utsalg på vippa utover vinteren. De har også muligheter for å levere catering.

Grillet lammekjøtt med Bywas salat - sandwich

Skjær så tynne skiver av lammelår og rygg du klarer, legg det i marinade over en natt eller to. Har du mulighet for å grille kjøttet kan du gjør det, ellers kan man legge det i ovnen innstilt på grill-funksjonen.

Lag en Bywas salat. Dette er en typisk Aleppo salat til grillmat med paprika (tynne skiver), tomat, (tynne skiver), bladpersille (hakket), hjertesalat, romano eller isberg, rødløk (tynne skiver), olje og presset sitron. 

Vi bruker liba brød, som man kan få tak i på innvandrerbutikker. Dette er en hvetemelslefse og ett typisk brød som brukes til all mat i midtøsten og nordafrika.

Smør brødet med hjemmelaget hvitløksmajones. Det er majones tilsatt litt hvitløk og spisskummen, salt, pepper og litt saft av en sitron. Legg noen ferdig grillet kjøttstykker på brødet og legg salaten over.

Rull lefsen sammen - enjoy!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.