Adventskalender

Med fokus på mat, vin og gode opplevelser, - en sann hjelp i førjulstiden.

1. Julekort er veldig koselig å få og en gledelig overraskelse for mottaker. For å komme litt i julestemning mens du skriver, anbefaler vi at du nyter noen gode julekonfekter. Her har du oppskriften:  Sjokoladekonfekter

2. På tide å tenke på De Syv Slag til jul. Et godt råd er å starte med fattigmann og smultringer. Pakk inn smultringene og fattigmann i fryseposer og legg dem i fryseren. Disse tiner raskt og kan tas opp etter hvert. 

3. Travle hverdager finnes det flust av, kanskje spesielt nå i tiden før jul. Vi anbefaler denne lettlagede og velsmakende  julesalaten med blant annet juleskinke, fiken og aprikos. Len deg tilbake og nyt denne salaten. 

4. Med litt planlegging kommer man vel i havn. Om du har tid til overs i dag, så kan det være en god idé å lage morgendagens middag klar. Denne  paien er supergod og lett å lage. I tillegg har den smak av jul. Deilig.

5. I Norge har vi lange tradisjoner med å spise  vørterbrød og da kanskje særlig til jul. Vørterbrød holder seg godt i fryseren så lag gjerne ha flere å ha på lur.

Foto: brodogkorn.no

6. Det er 25 dager igjen av året. Hvorfor ikke lage 25 deilige sjokoladekjeks som du kan ta med deg og dele med kollegene dine til morgenkaffen i morgen? Her er oppskriften:  Sjokoladekjeks

7. I dag er det andre søndag i advent og har du tid, kan det være fint å lage pepperkakedeig. Det er alltid lurt å sette deigen dagen før du skal bake, og så la den stå i kjøleskap over natten. Da er den nemlig mye enklere å jobbe med. Her er en  pepperkakeoppskrift som får hjemmet til å lukte himmelsk. Godt pakket i plast, kan pepperkakedeig holde seg i ukevis i kjøleskapet.

8. Husk å stelle pent med din kjære nå i den travle tiden frem mot jul. Her er oppskrift på symbolske  pikekyss.

9.  Lysten på noe lettvint og godt som også passer fint som vertinnegave? Da anbefaler vi  Biscotti med mandler og sjokolade

10. Det er nå på høy tid å komme i skikkelig julestemning. Vi anbefaler å lage  Mulled Wine, gløggens mindre søte engelske fetter. Den setter tankene over til jul og avslapning. Som noe å bite i ved siden av, er det utrolig godt med  pepperkakeduo.

11. Det er hverdager vi har flest av, og for mange er de travle som bare det. Vi anbefaler denne raske førjulsretten,  julefrittata. Enkel å lage, metter bra og smaker godt. 

12. Disse  julewrapsene har du klare på null komma niks. Det kan nok tenkes at dette blir barnas middagsfavoritt før jul.

13. I dag er det Luciadagen. Mon tro hvor mange lussekatter som blir spist i dag?

14. I dag er det andre søndag i advent og bare ti dager til julaften. Kanskje godt å kunne lene seg tilbake og ta livet litt med ro? Her har du et forslag til litt “julete” kveldskosmat,  juleburger

15. Hva med å invitere noen venner til juletapas? Her har du noen forslag:  Potetbåt med syltesalat, hvitløksribbe, Tapasribbe med sviskepuréLefseruller og Julequesadilla.

16. Er alle gavene som skal med posten i orden? Er julekortene sendt? Gavelisten oppdatert? Det er mye å gjøre nå! Lag en rask middag som denne! Honningstekte medisterboller gjør seg selv i ovnen mens du kan gjøre andre ting.

17. Julefrokosten er viktig for mange, og hvis man kan sette frem en egenprodusert  lammerull på bordet, er imponeringsfaktoren høy. Lag den i dag, så holder den seg til godt ut i romjula.  Lammerull holder seg nemlig i opptil ti dager hvis du legger den isaltlake.

18. Sett ut et julenek til fuglene så blir de glade og plystrer kanskje en vakker julestrofe. Inne er det sikkert godt og varmt, men for å gjøre enda litt varmere og koseligere så anbefaler vi deg å lage litt  eggnog

 19. Hvis du har alt under kontroll til selve julefeiringen kan det kanskje være på sin plass å invitere gode venner på middag. Dagens anbefalte meny, lyder som følger:  Klassisk rakfiskpinnekjøtt og ris a la mande.

 

20. Er alle julegavene boks? Hvis ikke så har vi her et par ypperlige forslag til hjemmelagede gaver som garantert blir verdsatt av en matglad mottaker. Pakk dem inn i cellofan eller i noen fine bokser med sløyfe på. Fantastisk!  KonfektkulerMarsipanSjoko-valnøttkonfekterSjokoladekonfekter, Kransekakestenger og Eggelikør.

21. Hvis du har ribba i fryseren bør du ta den ut i dag. Tin den i kjøleskapet så blir den aller best.

22. Kanskje statsministeren og Hans Majestet Kongen finpusser på nyttårstalen i kveld? Vi anbefaler deg å finpusse på påleggssortimentet med å lage en velsmakende  ribbesylte. Enkelt å lage og smaker utrolig godt. Oppbevar den i svak saltlake, så holder den seg helt til nyttårsaften.

23. Ikke glem å sette ut grøt til julenissen, og glem for all del ikke å legge pinnekjøttet i vann. Her har du oppskriften på  pinnekjøtt som geleider deg frem til et nydelig pinnekjøttmåltid.

24. Kom i julestemning og få med deg Tre nøtter til Askepott på TV. Husker du forresten hvordan du steker ribba? Her har du den tradisjonelle oppskriften på  ribbe som gir en knasende sprø svor.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.