4 Gringos

Disse gutta er tidligere Norgesmestere i Taco og veteraner i foodtruck-miljøet. De lager Taco av det meste; fisk, kylling, svin, biff og nå også lam. Varianten de har satt sammen til ByLam2017 serveres med rødbet- og hodekålsalat og krydret hvitløks rømme.

Lammetaco med rødbet- og hodekålsalat

Tacokjøtt:                                                                                                                      

Bruk lammebog i skiver. Mariner kjøttet med rosmarin, hvitløk, gul løk, olje, salt, sort malt pepper, smoked paprika, chili flakes chipotle paprika. La dette ligge i kjøleskapet i 3 dager og brun det så i en stekepanne før det stekes mørt i en ovn på 140° i 4 timer. Når kjøttet er litt avkjølt plukker du eller skjærer kjøttet lett fra bena til passe størrelse.

Rødbet- og hodekålsalat:                                                                                                   

Kok opp rødbeter, og ta av skallet og kutt den å små deler. Strimle hodekål, tilsett litt salt og sukker la det ligge i 2 timer og marinere. Tilsett litt hakket gul løk, hakket koriander, olje, eddik, limejuice, sukker, salt og sort malt pepper før du mikser alt sammen. La det hvile en liten stund og smak det til.

Spicy hvitløksrømme:                                                                                                       

Chipotle og adobosaus kjøres sammen i en mikser. Kutt fersk hvitløk, tilsett paprikapulver i rømmen sammen med litt salt, sukker, sort malt pepper og en god olje. Bland godt sammen.

Når du konstruerer taco`ene bruker du små myke tacolefser. Varm lammekjøttet og plasser det i lefsene. Legg på et lag med Rødbet- og hodekålsalat og tilslutt spicy hvitløksrømme. Topp det hele med fersk koriander og litt lime.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.