Smakfullt og magert

Renskåret svinekjøtt er magert, smakfullt og saftig. I tillegg tilfredsstiller det forbrukerens førstekrav når det skal handles inn kjøtt; ferskt, mørt og magert.

Det er få produkter som har gjort større suksess på middagsbordet de siste årene enn renskåret svinekjøtt. Grunnlaget for suksessen er at kjøttet er magert, raskt å tilberede og passer sammen de fleste andre smaker. Du kan boltre deg med smaker fra Østen eller Middelhavet, eller hvor som helst fra egentlig, smakfullt blir det alltid.

 

 

En trend

Gryteklare produkter er vinneren i dagligvarebutikkene når hverdagsmaten skal handles inn. Strimlet svinekjøtt er et produkt etter forbrukerens ønske, og kan legges rett i stekepannen eller rett i en hverdagslig suppelapskus. Få minutter senere er kjøttet spiseklart.

 

 

Magert

Det er nemlig slutt på tiden da grisen var rund og god. Den er blitt slanket med hele 13 kilo fett de siste 35 årene. Og skal du bli kvitt noen kilo, så kan dette være verdt å merke seg: Spiser du 100 gram renskåret svinekjøtt, får du kun i deg om lag hundre kalorier. Renskåret svinekjøtt inneholder bare to til fire prosent fett. Av dette er halvparten umettet, altså fett som er godt for hjertet, Dessuten må en huske på at fettinnholdet gjelder rå vare. Ved steking er det 10-15 prosent fett som smelter og siver ut i pannen.

 

 

Lettvint

Renskåret svinekjøtt har rask tilberedingstid, og passer godt for folk med en travel hverdag. Dessuten passer det like godt med chili og ingefær som til brun saus. Dette er nok noen av grunnene til at svinekjøtt er blitt så populært. I tillegg ser det ut til at flere og flere har fått med seg at det er så magert.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.