Salat på alle fat

I disse lyse tider ønsker mange av oss litt lettere mat - i hvert fall en gang i blant. Salat er et godt middagsalternativ når du vil gjøre det raskt og lettvint. Eller kanskje er det panikken for bikinisesongen som har satt inn?

Du trenger slett ikke være noen gourmetkokk for å lage lekre salater. Tilsetter du for eksempel kokt skinke, stekte strimler av svinekjøtt eller kald roastbiff, får salaten straks mer preg av middag.

Gresk salat med fetaost og svarte oliven er en sommerfrisk klassiker, men tilsetter du stekte biffstrimler blir du skikkelig mett også. De fleste typer kjøttpålegg kan med hell brukes i salater. Prøv for eksempel Che-Ko Pa gourmetsalat, med smak av pastrami, chevre (fransk hvit geitost), koriander, chili og honning.

Serverer du middagssalat med kjøtt, er det også en fin metode for å få både voksne og unger til å spise litt mer grønnsaker - noe de fleste av oss bør. Pastasalat med skinke, erter og maiskorn bør kunne friste selv de mest kresne unger til å få i seg litt vitaminer.

Her finner du mange flere varianter, både lettlagete og avanserte, klassiske og utradisjonelle.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.