Den vriene hverdagsmaten

Ifølge den siste undersøkelsen av det norske folks tidsbruk, har vi stadig mindre tid til å spise. Likevel står middagsmåltidet fortsatt sterkt. Særlig i helgene samles de norske familiene rundt matbordet.

I stadig flere familier fortærer mor frokosten stående ved kjøkkenbenken mens hun smører matpakke til minsten, tiåringen spiser frokostblanding foran tv-en og far drikker en ferdigkjøpt kaffe i bilen på vei til jobb. Lunsjen inntar vi i barnehagen, på skolen eller på jobb. Da er det kanskje ikke rart at vi forsøker å samles til minst ett varmt måltid om dagen.

I den hektiske hverdagen er det ofte vanskelig å finne på hva vi skal lage til middag. Vi har begrenset fantasi, tid og overskudd til å finne på noe nytt og spennende hver dag. Undersøkelser viser da også at vi bruker stadig mer halvfabrikata og ferdigmat.

- Det trenger ikke å være en heksekunst å lage gode og spennende middagsretter til hverdags. Utvalget av halv- og helfabrikata har eksplodert, så med litt omtanke og inspirasjon kan selv en onsdagsmiddag bli både spennende og sunn. Ikke trenger det å ta all verdens tid å lage den heller, sier Vibeke Bugge, ernæringsfysiolog ved Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.