Steke- og koketips for reinsdyrkjøtt
Her finner du kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for reinsdyrkjøtt.
Rett/stykningsdel |
Mengde kjøtt pr. porsjon |
Tilberedningsmetode |
Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
---|---|---|---|
Stek |
200 g |
Stekes i ovn. 125 °C. 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. |
Lite stekt: 53-55 °C |
Indrefilet |
200 g |
Brunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter. |
|
Ytrefilet, flatbiff og mørbrad |
200 g |
Brunes raskt i panne. Etterstekes i ovn på 125 C. For tynnere stykker i ca. 15 – 20 min, eller til ønsket kjernetemperatur er nådd. |
Lite stekt: 53-55 °C |
Reinbiff |
200 g |
Stekes i panne på sterk varme ca. 1 minutt på hver side. Etterstekes på svak varme i 2-3 minutter. |
|
Finnbiff/ Reinsdyrskav |
200 g |
Brunes raskt på sterk varme. |
|
Gryter |
200 g |
Brunes raskt på sterk varme. Trekkes deretter i vann/kraft i ca. 45 minutter. |
|
Sauté Lår, filet |
200 g |
Brunes raskt på sterk varme. Tilsett ingrediensene, trekke i 5 minutter. |
|
Koteletter |
300 g |
Stekes i panne ca. 2 minutter på hver side. |
|
Reinsdyrskank |
1 skank |
Krydres og brunes raskt i panne. Leggs over i ildfast form og stekes på 160 °C, først med lokk i 1 time og deretter 1,5 timer uten lokk. |
|
Pinnekjøtt |
400 g (500 g |
Vannes ut i ca. 30 timer i romtemperatur. Dampkokes i ca. 3 timer. |
|
Vil du heller langtidssteke reinsdyrsteken? Her kan du lese hvordan vi anbefaler å gjøre det.