Kyllingfilet med variasjoner

Kyllingfilet er lett og lykkes med. Den er mager, mør og i tillegg raskt å tilberede, og enda raskere om du tar noen enkle kutt med kniven og for eksempel  lager noen spennende satayspyd. Her er flere tips til hvordan å variere kyllingfiletene.

 • Det går raskt å steke en hel filet men deles fileten i to på langs reduseres steiketiden med mer enn halve tiden. Fjern den lille innerfileten hvis den sitter på. Legg håndflaten over fileten og press lett ned. Del fileten i to fra den tykkeste delen ned mot den spisse enden, slik at du får to tynne fileter.

 


Kyllingsommerfugl med sesamnudler.
 • Du kan også skjære fileten nesten igjennom og brette den ut som en sommerfugl. Den kan stekes utbrettet som går superraskt eller den kan fylles med for eksempel skinke, ost og urter. Da tar det noe lengre tid å steke men du får en smakfull variant. Eller bruk bare strimlede grønnsaker og urter for en magrere utgave.
 • Fileten kan også bankes ut mellom to lag plastfolie og fylles eller paneres som en snitzel. Brødpaneringen kan gjerne smaksettes med f.eks. revet parmesan, sitronskall og urter - knasende sprøtt og godt.


Kyllinggryte med kikerter, tomat og spinat
 • Del fileten i grove biter som til gryteretter. Fjern innerfilet hvis den sitter på. Del fileten i to på langs så på tvers i grove biter.
 • Strimler til wok og supper er kjøttet er ferdig på under fem minutter. Fjern innerfileten og skjær kyllingfileten i tynne strimler på skrå. Del eventuelt de bredeste stimlene igjen i to.
 • Kyllingstrimler tredd på spyd går superraskt å steke og passer til mange ulike retter som satayspyd, grillspyd eller små appetittvekkere før et større måltid. Bruker du trespyd på grillen må de ha ligget i vann minst ti  minutter, så de ikke begynner å brenne.

Sør-Afrikanske kyllingspyd (sosaties) 
 • Kyllingstrimlene kan tres på spydet på ulike måter. Som et trekkspill, i grove terninger, eventuelt med biter av frukt eller grønnsaker i mellom, eller del fileten i to på langs, og hver halvdel i to på langs. Tre hele filetbiten inn på spydet. Tre tynne, flate biter av fileten inn på hvert spyd så er den grillede “ventematen” klar på et par minutter.
 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.