Raskt reinsdyr

Selv om mange vil forbinde raske reinsdyr med noe annet enn mat, er det altså raske retter vi snakker om.

Reinsdyrskav, finnbiff og kjøttdeig av reinsdyr. Kjært barn har mange navn. Uansett hvilket navn man bruker, kommer man ikke unna det faktum at reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde.

Reinsdyrskav/finnbiff finnes nå i de fleste frysedisker rundt om i landets matbutikker, og er altså rett og slett betegnelsen på reinsdyrkjøtt skåret i små, løvtynne og delikate skiver. Med så tynne skiver blir maten også utrolig snarlaget. Du lager enkelt mat til seks på under en halvtime.

De fleste av oss har smakt klassisk finnbiff, der kjøttet får følge av sopp og creme fraîche eller rømme. Tyttebærsyltetøy hører også med. Vil du prøve noe nytt, er wraps med reinsdyrskav og tyttebærrømme en spennende variant. Fres kjøtt med litt purre, ha i salatblader og bland tyttebær i  rømme til en dressing. Supergodt!

Reinsdyrhakk med potetlokk er også ferdig på en halvtime, og varmer skikkelig i kroppen. Glem heller ikke at reinsdyrkjøtt egner seg utmerket til biff. Pass bare på å ikke steke biffene for lenge slik at de blir tørre og grå. To minutter på hver side er mer enn nok, og så lar du dem hvile i fem minutter mens du jevner sausen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.