Omelett er lett

- Omelett, det er lett det! Du har kanskje hørt det før? Omelett er faktisk en av de raskeste varmrettene du kan lage, og det å mikse sammen ingredienser til en god omelett er superenkelt!

Sommerferien er over og høsthverdagen en realitet. Travle dager fylles med jobb, barnehage, skole og aktiviteter for både store og små. Enkelte dager blir det liten tid til middag før man skal ut av huset igjen.

Har du egg har du mat

Omelett er løsningen til utålmodige, sultne barn, eller til deg selv etter en lang dag. Omelett er lett å tilberede, går raskt å lage, metter, og det beste er at den kan varieres i det uendelige. En kan med litt kreativitet oppleve nye smaker hver eneste gang! Du trenger egg og vann, - og eventuelt litt salt og pepper. Utover det kan du bruke de råvarene du liker best, eller måtte ha liggende i kjøleskapet. Serverer du omeletten med brød, ovnsstekte poteter eller en salat får du et fullverdig og riktig godt måltid. Syns du en enslig omelett kan bli i snaueste laget, vil kanskje en raus eggepanne være tingen.

1 – 2 – omelett

1. Pisk sammen to egg og to spiseskjeer vann, smak til med salt og pepper, dette er nok til en porsjonsomelett. Ha smør i en varm panne, og ha i eggeblandingen når smøret har sluttet å bruse og fått en litt nøttebrun farge.

2. Dra forsiktig eggeblandingen inn mot midten av stekepannen, slik at resten av blandingen fordeler seg i pannen. Dette skal gå raskt.

3. Når blandingen begynner å stivne legger du ønsket fyll på den ene siden av omeletten, bretter den andre siden over, og herligheten er klar til servering!

Frittata - mat til flere

Eggepanne, eller frittata som italienerne sier, er enkel mat til flere. Også her kan du bruke det fyllet du ønsker. Start med å vispe sammen 4-6 egg, like mange spiseskjeer vann, salt og pepper. Fres fyllet lett i pannen, og hell over eggeblandingen. Stek videre på lav varme, slik at eggeblandingen stivner og holder det hele sammen.

Salt, spicy eller søt

Omelett med kalkun og salsa.

Omeletten ser stort på det og sier ja til det meste når det gjelder fyll. Eksempler på hva du kan bruke er ost, skinke, spekemat, bacon, stekt sopp, poteter og smørdampet purre. Bondeomelett passer godt hvis du ønsker en omelett med mye fyll. Ønsker du det mer spicy kan vi anbefale omelett à la Mexico. Strever du derimot med å få en slankere linje kan en eggehviteomelett være en oppskrift verdt å prøve. Frittata med asparges og chevrè er god gjestemat, kanskje med en dessertomelett med ristede nøtter, rosiner og honning? En annen god dessert er omelett med jordbær og cottage cheese.

Uansett hvilke behov du vil dekke håper vi du finner noe du liker blant våre favorittoppskrifter på omelett. Velbekomme!

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.